Električni šokeri su uređaji za osobnu samozaštitu u slučaju mogućeg bliskog fizičkog napada, krađe, razbojstva, napada životinja i sl. Relativno su malih dimenzija, manji od današnjih mobitela. Šoker se razlikuju prema izlaznom naponu koji mogu biti već od 10.000 volti, preko 100.000 volti, kod novijih modela čak i iznad 2.000.000 volti. Ti naponi su trenutačni vršni naponi koji služe za stvaranje snažne iskre. Izvor napajanja su baterije od 3 volta CR123A, CR2 ili integrirane punjive Ni-MH baterije.
Električni šoker djeluje na principu periodičnog električnog pražnjena putem iskre u vrlo kratkom vremenu kada se prislone njegova 2 metalna šiljka (elektrode) na tijelo napadača i pritisne tipkalo tj. sklopka uređaja. Te elektrode su međusobno razmaknute u prosjeku do 4 cm pa istosmjerna struja (naboj) prođe samo tim malim dijelom tijela. Tako uređaj izaziva trenutne kontrakcije mišića uz vrlo jaku bol na onom dijelu tijela gdje ga se prisloni.

NOVA GENERACIJA ARGUS ŠOKERA – TRENUTNO NAJJAČI NA TRŽIŠTU !

Izuzetno kvalitetni modeli, bez kvarova i lažnih snaga, među najjačim modelima na globalnom tržištu.

Argus KT su kompaktni, ali iznimno snažni modeli šokera. Malih su dimenzija, lagano nose u džepu ili torbici, iznimno su snažni tako da napadača iznimno učinkovito sprječavaju u svojoj namjeri. Dovoljno ih je na trenutak demonstrirati “u zraku” pa da svojom snažnom vatrenom iskrom i bukom otjeraju napadača. Pouzdano djeluju i kroz najdeblju odjeću. Na bočnoj strani nalazi se prekidači, sigurnosno tipkalo i crveni LED indikator koji upozorava da je uređaj spreman za uporabu. Aktiviraju se pritiskom na tipkalo. Pripadaju im adapteri za punjenje baterije, futrole i sigurnosne igle koje prilikom vađenja isključuju šoker (ovisno o modelu). Na taj način se šoker nikada ne može upotrijebiti protiv vas!

Prikazuje se svih 4 rezultata