Kuhinjski nož Santoku Core Professional 130830

Santoku je tradicionalni japanski oblik noža čije ime u prijevodu znači “Tri vrline”, što znači da je jednako  pogodan za rezanje mesa, ribe i povrća.

Kuhinjski nož Santoku Core Professional 130830

Santoku je tradicionalni japanski oblik noža čije ime u prijevodu znači “Tri vrline”, što znači da je jednako  pogodan za rezanje mesa, ribe i povrća. Iako su na Zapadu poznati kao santoku, pravo im im je santoku-bocho ili bukabocho. Mogu imati japansku ili europsku dršku. Oštrica je duga od 16,5-18 centimetara i skoro uvijek brušena s obje strane.

Oštrica je napravljena od legure kroma, molibdena i vanadija (X50CrMoV15), savršeno prikladne za izradu vrhunskih kuhinjskih noževa. Oštrica je ručno kovana, strukturno optimizirana i dodatno ojačana do čvrstoće 58 HRC. Kako bi oštrici omogućili dulji radni vijek i kvalitetnije rezanje, nakon ručnog grubog poliranja oštrica je polirana do visokog sjaja.

Kovani podupirač osigurava siguran zahvat i štiti korisnika od mogućih ozljeda u slučaju klizanja. Posebna dizajnerska značajka svih noževa iz ove serije je nježno zaobljena “kralježnica”. To čini nož jednostavnim i ugodnim za rukovanje u bilo kojem položaju i sprječava neugodan pritisak na ruku – čak i ako se jak pritisak vrši na “kralježnicu”, na primjer, kada se radi “rock chop”.

Praktične i savršeno proporcionalne ručke od sintetike upotpunjuju cjelokupnu sliku. Noževi su visoko otporni na vlagu i mogu se bez problema koristiti i u profesionalnim restoranima. Osobito u kuhinji, higijena mora u svakom trenutku zadovoljiti najviše standarde.

Kuhinjski nož Santoku Core Professional :

Tip: Kuhinjski nož
Ukupna dužina: 29,0 cm
Dužina oštrice: 16,3 cm
Debljina oštrice: 2,7 mm
Težina: 152 g
Materijal oštrice: X50CrMoV15
Materijal drške: Sintetika
Zaključavanje: Fiksno
Boja: Crna
Proizvedeno u : Solingen
Šifra artikla:130830

 

 

Više proizvoda iz kategorije pogledajte ovdje.
Više informacija na stranici proizvođača možete pronaći ovdje.

Težina1.0 kg
Dimenzije40 × 10 × 4 cm
Narudžba

NARUČI