Katana Inmortal Marto

Inmortal katana je replika filma Besmrtnici.

Katana Inmortal Marto

Katana – samurajski mač Inmortal privlači pažnju na prvi pogled. Čelična Tsuba ima ukrašene otvore. Oštrica je napravljena od nehrđajućeg čelika i  fino je polirana. Drvene korice, takozvana Saya, vrlo je jedinstvene izrade i dizajna. Tsuka je ukrašena prekrasnim prikazima Grčkih bogova. Inmortal katana je replika filma Besmrtnici.

Karakteristike

Tip: Mač
Ukupna dužina: 108,00 cm
Debljina oštrice: 8,00 mm
Težina: 1400,00 g
Tip zaključavanja: fiksni
Boja korice: Crna
Boja oštrice: Uncoated
Materijal korice: drvo

Katana je japanski naziv za mač. To je zavijeni mač tradicionalno korišten od strane samuraja sa sječivom na vanjskoj strani oštrice. Katane su bile jako cijenjene što dokazuje i poslovica Katana wa samurai no tamashii (mač je duša samuraja). Svoje puno značenje mač je zadobio u rukama samuraja koji su se na putu ratnika vodili kodeksom časti. Japanski mač, simbol duha i izraz volje svakog tko ga koristi, najgrublje rečeno je oružje, ali oružje koje i danas zadivljuje umijećem i ljepotom izrade.

Prva upotreba “katane” kao riječi za opisivanje dugog mača koji se razlikovao od tachija javlja se već u razdoblju Kamakura (1185–1333). Katana je često bila uparena sa sličnim manjim mačem u pratnji, poput wakizashija ili se mogla nositi i s tantom, manjim bodežom sličnog oblika. Uparivanje katane s manjim mačem naziva se daishō. Samo su samuraji mogli nositi daisho: predstavljao je društvenu moć i osobnu čast samuraja.

Ukrasni ili kolekcionarski mač, nije prikladan za upotrebu!

Marto

Marto je u svijetu poznat kao lider u proizvodnji mačeva i drugih povijesnih i filmskih replika. Dugotrajna suradnja s najvećim lokalnim proizvođačima koji nastavljaju tisućljetnu tradiciju proizvodnje mačeva i oklopa u Toledu od istoimenog čelika. Iskustvo koje se prenosi generacijama i stručnjaci koji su vještine stjecali u svjetski poznatoj Kraljevskoj tvornici oružja iz Toleda zajedničkim radom dizajniraju i proizvode vrhunske i prekrasne ručno ukrašene mačeve, kacige, oklope i druge ukrase s motivima iz bogate svjetske povijesti i iz legendarnih filmova.

Više proizvoda iz kategorije pogledajte ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook Instagram Twitter

Težina3 kg
Dimenzije110 × 15 × 15 cm