Katana iz filma Highlander

Katana koju je nosio je besmrtni Connor Macleod u kultnom filmu Highlander iz 80-ih. Drška je napravljena u obliku zmajeve glave s repom koji je djelomično namotan duž drške.

Katana iz filma Highlander

Katana koju je nosio je besmrtni Connor Macleod u kultnom filmu Highlander iz 80-ih. Drška je napravljena u obliku zmajeve glave s repom koji je djelomično namotan duž drške. Zmajeva glava je napravljena od umjetne bjelokosti u boji slonovače s impresivnim detaljima utisnutim na ručku. Dolazi u kompletu s bogato ukrašenim koricama u lakiranoj crvenoj boji. Oštrica je od nehrđajućeg čelika.

 

Tip: Mač
Ukupna dužina: 104,00 cm
Dužina oštrice: 70,00 mm
Težina: 1500,00 g
Tip zaključavanja: fiksni
Boja korice: Crvena
Boja oštrice: Uncoated
Materijal korice: drvo

Potvrda o podrijetlu i kvaliteti, “Made in Toledo” (Španjolska).

Katana je japanski naziv za mač. To je zavijeni mač tradicionalno korišten od strane samuraja sa sječivom na vanjskoj strani oštrice. Katane su bile jako cijenjene što dokazuje i poslovica Katana wa samurai no tamashii (mač je duša samuraja). Svoje puno značenje mač je zadobio u rukama samuraja koji su se na putu ratnika vodili kodeksom časti. Japanski mač, simbol duha i izraz volje svakog tko ga koristi, najgrublje rečeno je oružje, ali oružje koje i danas zadivljuje umijećem i ljepotom izrade.

Prva upotreba “katane” kao riječi za opisivanje dugog mača koji se razlikovao od tachija javlja se već u razdoblju Kamakura (1185–1333).
Katana je često bila uparena sa sličnim manjim mačem u pratnji, poput wakizashija ili se mogla nositi i s tantom, manjim bodežom sličnog oblika. Uparivanje katane s manjim mačem naziva se daishō. Samo su samuraji mogli nositi daisho: predstavljao je društvenu moć i osobnu čast samuraja.

Ukrasni ili kolekcionarski mač, nije prikladan za upotrebu!

 

Više proizvoda iz kategorije pogledajte ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook Instagram Twitter

Težina 3 kg
Dimenzije 110 × 15 × 15 cm