Katana Samuraj - Magnum Black Samurai 05ZS9519

05ZS9519 – Mač Samuraj – Magnum Black Samurai

Katana Samuraj – Magnum Black Samurai 05ZS9519

Katana Samuraj – Magnum Black Samurai izuzetan je i bogato ukrašen kolekcionarski mač koji može postati zvijezda vaše čitave kolekcije. Čak i unutar drvene obojene crne korice Black Samurai izgleda impresivno. Na korici su ručno klesani kanji (znakove) “Velikodušnost, suosjećanje i iskrenost”.

Kad izvlačite mač s ukrasnim reznom rubom i ručkom od ojačanog čelika, otkrivaju se dodatni kanji znakovi koji su duboko utisnuti u oštricu. Ti znakovi znače: “Od davnina Bog je s onima koji služe časno i dostojanstveno”. Antracitna tsuba i tradicionalno zamotana ručka zaključuju dostojanstveni dojam.

Mač dolazi s drvenim postoljem za mačeve.

Ukrasni ili kolekcionarski mač, Mač Samuraj – Magnum Black Samurai nije prikladan za upotrebu!

 

Tip: Katana
Ukupna duljina: 98 cm
Duljina oštrice: 58 cm
Debljina oštrice: 3,9 mm
Težina: 775 g
Materijal oštrice: ojačani čelik
Kočnica: Fiksni
Boja: Crna
Boja oštrice: Uncoated

 

Više proizvoda iz kategorije možete pogledati ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook Instagram Twitter

 

 

Povijest Katane

Katana je japanski mač kojeg karakterizira zakrivljena jednokrilna oštrica s kružnim ili četvrtastim štitnikom i dugačkim zahvatom za prihvat dviju ruku. Koristili su je samuraji drevnog i feudalnog Japana. Katana se odnosi na obitelj mačeva poznatih kao nihontō koji imaju oštricu duljine (nagasa) veću od 2 shakua, približno 60 cm (24 inča). Katane su tradicionalno izrađene od specijaliziranog japanskog čelika koji se zove tamahagane.

Težina 1.5 kg