Zaštita plovila od neželjenih gostiju i nametnika

Zaštita plovila od neželjenih gostiju i nametnika

Zaštita plovila od neželjenih gostiju i nametnika

Vaša brodica, jahta, gliser ili čamac su u trenucima bez nadzora izloženi posjetama brojnih neželjenih gostiju, od ptica, glodavaca, raznih nametnika do nepozvanih ljudskih uljeza. Načini kojima možete zaštititi svoju imovinu su brojni, od sofisticiranih alarmnih uređaja, preko kemijskih sredstava do jednostavnih, prigodnih uređaja za rastjerivanje nametnika i alarmiranje u trenucima posjete neželjenih uljeza.

Glodavci poput miševa i štakora mogu načiniti veliku štetu vašem plovilu ukoliko im se dopusti nesmetano kretanje i ulaženje u prostor plovila. Šteta se može vidjeti na više razina, na visokom zdravstvenom riziku, upitnoj higijeni vašeg prostora, ali i fizičkoj šteti koju ovi glodavci mogu nanjeti interijeru, instalacijama ili brodskoj opremi. Za tjeranje ovakvih tipova nametnika koriste se uređaji koji emitiraju ultrazvučne valove koji izravno djeluju na slušni i središnji živčani sustav nametnika uzrokujući im nepodnošljivu bol i nelagodu, te oni odustaju od izvora hrane i vode pa napuštaju svoja skrovišta. Nametnici ne mogu stvoriti imunitet i priviknuti se na konstantno promjenjivu ultrazvučnu buku koju stvara ovaj uređaj, a koja je nečujna za ljudsko uho, ne smeta djeci ni kućnim ljubimcima (psi, mačke, ptice, ribe, životinje na farmi), ne smeta biljkama i ne ometa elektroničke uređaje.

Kod odabira uređaja važno je obratiti pozornost na dostupnost struje, ukoliko nemate mogućnosti konstantno opskrbljivati uređaj strujom, izaberite varijantu na baterije. U našoj ponudi postoji uređaj PEST OUT PR-218 Rastjerivač nametnika ultrazvukom Pest OUT PR-218 idealan za uporabu u prostorijama gdje nema električne energije, poput: potkrovlja, štagljeva, suterena, podruma, garaža, staklenika, šupa, skladišta, plovila, šatora, kampova, vikendica, dućana, restorana, u prehrambenoj industriji, bolnicama, ambulantama, silosima, kompjuteriziranim prostorijama, dokova, farmi itd. Uređaj se napaja sa 4 baterije C tipa (1,5 V) , garantira neprekidan rad do 5 mjeseci sa jednim setom kvalitetnih baterija, a emitira promjenjivu ultrazvučnu frekvenciju u rasponu od 15 000 Hz do 33 000 Hz te pokriva površinu od 150 m2. Ukoliko postoji mogućnost opskrbe električnom energijom, onda je uređaj LS-967 COMBOSONIC 3D STEREO Rastjerivač nametnika ultrazvukom LS-967 Combosonic 3D Stereo najbolji izbor, jer zahvaljujući svoja 3 zvučnika pokriva prostor stvarne površine do 622 m2 bez prepreka. Najbolje ga je staviti u kut prostorije na povišeno mjesto usmjeren prema sredini. Već za nekoliko dana primijetit će se djelovanje uređaja u poremećaju uobičajenih aktivnosti glodavaca. Za 4 do 6 tjedana u prostoru više neće biti nametnika.

Kada je pak riječ o pticama ili mačkama koje smetaju na prostoru vašeg plovila, preporuča se uporaba rastjerivača koji se aktiviraju pomoć tzv. PIR senzora (pasivni infracrveni senzor) koji reagira na pokrete toplokrvnih organizama. Jednom aktiviran uređaj se može oglasiti glasnim alarmom, bljeskanjem ugrađenih led bljeskalica, ultrazvučnim alarmom ili kombinacijom svih ovih načina. PIR senzor tehnologija smanjuje mogućnost navikavanja na djelovanje uređaja kod nametnika, jer ne radi cijelo vrijeme već se pali po potrebi i iznenada te na taj način pojačava efekt iznenađenja i krajnju reakciju kod neželjenih nametnika. Bird Away LS987-BF i Argus Animal Prevent su uređaji koji posjeduju senzore i pokazali su se učinkovitima kod tjeranja ptica, pasa, glodavaca i mačaka. Bird-Away, rastjerivač ptica koristi sofisticirani PIR (pasivni infracrveni senzor pokreta) za nadgledanje 85 m2 površine, tj. prostor sa kutom rasprostiranja ultrazvuka od 70o na udaljenost od 12 m (bez fizičkih prepreka). U trenutku kad se detektiraju neželjene ptice, Bird-Away će se uključiti i simultano emitirati svjetlosni i ultrazvučni signal frekvencije između 17,000 Hz do 24,000 Hz. Neželjene ptice koje ometaju prostor u kojem se nalazi Bird-Away će biti otjerane kombinacijom blještanja (stroboskop) i ultrazvučnog alarma. Argus Animal Prevent Rastjerivač životinja Argus Animal Preventje automatski uređaj sa sprejem koji kombinira Animal Prevent sprej tehnologiju s detektorom pokreta kako bi zaštitio unutarnje ili vanjsko područje kuće ili stana, te objekte od različitih vrsta životinja u dometu do 2 metra. Uređaj detektira pokrete toplokrvnih malih i velikih životinja kao što su : psi, mačke, sve vrste ptica, kune, puhovi, miševi, štakori, zečevi, srne, rakuni i ispušta hladan bezopasan sprej.

Sigurnost vašeg plovila je umanjena kada je ono ostavljeno bez nadzora na nekom vezu, a profesionalni alarmni sustavi su dosta skupi i često neisplativa investicija ukoliko se radi o manjim plovilima ili brodicama. Za tu namjenu možete iskoristiti Mini alarm TK5 s PIR senzorom koji se koristi za konstantnu detekciju pokreta, jednostavan je za korištenje te pruža sigurnost i pouzdanost. Njegova ugradnja i instalacija su iznimno jednostavne, domet mu je do 8m s kutom djelovanja od 120o, Mini alarm s PIR senzorom - TK5 a sam uređaj je idealan za razne prostore u kojima je potrebna signalizacija ulazaka, poput dućana, frizerskih salona, mjenjačnica, kafića, restorana, pekara, a može se primjeniti i u privatnim prostorima, kućama, vikendicama, apartmanima, plovilima za detektiranje željenih i neželjenih posjetitelja. U “alarm” načinu rada, uređaj se oglasi na 30 sekundi prilikom detekcije pokreta, s tim da pruža dodatnih 15 sekundi izlaznog vremena . Uređaj se može monirati i koristiti kao ulazno zvono, kao detektor pokreta ili kao glasan alarm koji privlači pozornost i ovisno o namjeni tjera neželjene ljudske i životinjske posjetitelje.

Za sve vas koji ne podnosite leteće insekte poput komaraca i muha, preporučamo zamku za leteće insekte I’M Trap Intelligent Mosquito Trap . Uređaj koristi specijalnu UV LED svjetlost i visoko učinkovit propeler za hvatanje i dehidraciju letećih nametnika iznimno efikasno, tiho i higijenski. Ugrađeno UV LED svjetlo vrlo efikasno privlači insekte i komarce samom uređaju. U trenutku kada se insekti dovoljno približe prozoru blizu izvora svjetlosti, snaga zračne struje koju proizvodi propeler ih uvlači u odjeljak i zatvara u spremnik. Jedinstveni i patentirani dizajn mreže u obliku lijevka sprječava zarobljene insekte u izlasku iz uređaja čak i kada je on isključen.

Argus Elektronika d.o.o. vam pruža velik izbor kvalitetnih, pouzdanih i provjerenih rastjerivača nametnika i osobnih alarmnih uređaja. Osigurana jamstva, stručni savjeti i dugogodišnja tradicija u poslu tjeranja neželjenih nametnika čine Argus prvim izborom kada je riječ o rastjerivačima nametnika i osobnoj sigurnosti. Obratite nam se s povjerenjem i osigurajte svoje plovilo od neželjenih životinjskih i ljudskih gostiju.

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”../zastita-plovila-od-nezeljenih-gostiju-i-nametnika” title_text=” ” order_type=”social” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”2″ ]

Share the Post

Argus Elektronika d.o.o.