Odstranjivač krpelja - novo u Argusu Osobni alarm - najglasnija zaštita Novi rastjerivači nametnika u Argusu Mini alarm TK5 sa PIR senzorom Teletakt ogrlica za dresuru pasa - CleverDog PT-188 LiteXpress Camp - kamperska lanterna


Akcije i popusti 

Blog 

Suzavci 

Šokeri 

Osobni alarmi 

Kubotani 

Palice 

Pračke i puhaljke 

Noževi 

Lampe 

Naglavne lampe 

Rastjerivači 

Odstranjivači krpelja 

GPS praćenje pasa i mačaka - KIPPY VITA 

Ogrlice za dresuru 

Bioničko uho 

Baterije i punjači 

Zakon i tisak 

Linkovi 

Home 

Uvjeti poslovanja 


Pretraga stranice :

 

 

 

 

 

ARGUS elektronika d.o.o.

Dobojska 36a, Zagreb, Croatia

Tel./fax: +385 1 3097 084

 

Radno vrijeme

pon. - pet. 9 - 17h,
subotom ne radimo

 e-mail za narudžbu ili upit

 ARGUS SHOPPING CENTAR

 

 

 

 

 

Ekološka zamka za komarce - URADI SAM !


19.09.2013.

Komarac

Mediji izvješćuju o pojavi komaraca u većini gradova uz rijeke i jezera, pri čemu procjene za neke od njih, poput Zagreba, govore o natprosječnoj brojnosti, dok osmatranja u Osijeku utvrđuju srednjevelike populacije.

'Zbog ekstremnih kiša tijekom zadnje zime na području Zagreba stvorene su velike poplavne površine koje su uz temperaturu omogućile razvoj legla povećanog broja komaraca, i mi očekujemo da će se one nastaviti razvijati tijekom svibnja i lipnja', kazao je Nikola Benić, voditelj odjela u Zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.


Zanimalo nas je kako je moguće obuzdati najezdu komaraca na jeftin i efikasan način, pretražili smo razne blogove , forume i našli jedan jednostavan recept za kojeg su mnogi ljudi potvrdili da je efikasan i da radi svoj posao. Za ovu ekološku zamku za komarce vam je potrebno :
                    - jedna velika prazna PET boca,
                    - komad crnog neprozirnog najlona (vreća za smeće)
                    - 200 ml vode
                    - 50 grama smeđeg šećera
                    - 1 gram svježeg kvasca ( u video isječku na dnu stranice možete vidjeti i varijantu sa kvascem u prahu )


Boci izrežite gornji dio u vidu lijevka, kako bi od donjeg dijela ostala duboka posuda. Lijevak sačuvajte za kasnije. Donji dio boce presvucite crnim najlonom. Ugrijte vodu i u nju umiješajte smeđi šećer da se rastopi. Kada se tekućina ohladi ulijte je u crno obloženu posudu a po vrhu izmrvite kvasac.


Zamka za komarce

Sada u bocu ubacite 'lijevak' koji vam je ostao od od gornjeg dijela flaše, tako da između grlića i površine tekućine ostane malo prostora. Ovu klopku postavite blizu mjesta na kojem boravite, ali imajte na umu da ukoliko koristite ovu ekološku zamku u zatvorenim prostorima, zapravo privlačite komarce u svoju kuću, stan, vikendicu , ured i sl. Komarce privlači miris fermentiranog kvasca, a kada jednom uđu u ovu klopku, nema im izlaska. Preporučamo postavljanje ovakvih ekoloških zamki za komarce kraj otvorenih prozora, vrata ili na nekom otvorenom prostoru gdje ste uočili najveću koncentraciju.


Ova ekološki čista zamka za komarce može aktivno djelovati desetak dana. Za to vrijeme u njoj se može nakupiti i do nekoliko stotina komaraca. Na video isječku ispod ovog teksta možete vidjeti kako izraditi ekološku zamku za komarce, korak po korak.
Argus vam nudi i jednu komercijalnu vrstu zamke za komarce i leteće insekte. Radi se o I’M Trap Intelligent Mosquito Trap koji koristi specijalnu UV LED svjetlost i visoko učinkovit propeler za hvatanje i dehidraciju letećih nametnika iznimno efikasno, tiho i higijenski. Ugrađeno UV LED svjetlo vrlo efikasno privlači insekte i komarce samom uređaju. U trenutku kada se insekti dovoljno približe prozoru blizu izvora svjetlosti, snaga zračne struje koju proizvodi propeler ih uvlači u odjeljak i zatvara u spremnik. Jedinstveni i patentirani dizajn mreže u obliku lijevka sprječava zarobljene insekte u izlasku iz uređaja čak i kada je on isključen.


Zamka za komarce i leteće insekte


Početak stranice

Blog | Suzavci | Šokeri | Palice | Noževi | Lampe | Naglavne Lampe | Rastjerivači | Baterije

Home | Ponuda | Zakon | Linkovi | E-mail

Web dizajn studio Tatjana