Suzavac i papreni sprej

Sprej za samoobranu (suzavac, papreni sprej, papreni gel, paprena pjena i ostali raspršivači) je dizajniran i izrađen na način da nema mogućnosti slučajne ili nenamjerne aktivacije u torbici ili džepu. Bočice su izuzetno kompaktnog oblika koje svojom jednostavnošću savršeno leže u ruci. Domet sprejeva je obično do 4 m, a nije ih preporučljivo upotrebljavati na udaljenostima manjima od 1 m.

Sadržaj manje bočice od 40 ml je dostatan za barem 4 izbačaja po 1 sekundu ili 2 izbačaja po 2 sekunde. Takav način uporabe preporučuje proizvođač. Izbačaj sadržaja iz bočice može biti u magli ili mlazu tj. u plinovitom ili tekućem stanju. Tekuće varijante mogu još biti i u gelu ili pjeni.

Neki modeli su službena oprema policijskih postrojbi u Njemačkoj i drugim zemljama Europske unije. Kod pravilne upotrebe, napadač će biti zaslijepljen, jako teško će disati i biti će onesposobljen za napad u prosjeku od 30 do 60 min. Krajnji efekt je različit od osobe do osobe, a ovisi o vrsti spreja, ukupnom trajanju prskanja i izloženosti spreju. Naši papreni sprejevi su najjači na tržištu jer sadrže čak 11 %-tni koncentrat OC-a što potvrđujemo COC Certifikatom.

Za sve navedene karateristike garantira Njemački proizvođač Ballistol s iskustvom starim više od četiri generacije. Brand koji cijene Njemačka, Austrija i Švicarska, a u prošlom stoljeću je postao tehnički termin i sinonim kvalitete u svom tržišnom segmentu.

U našoj ponudi možete naći sprejeve i raspršivače sljedećih proizvođača: Ballistol, TW1000, DEF-TEC Defense Technology, Smith&Wesson i Piexon.

Prikazujemo 1–24 od 38 rezultata